Vanliga frågor om HEX-V2 och programvaran VCDS

Med Ross-Tech VCDS kan du säkert, snabbt och enkelt få tillgång till diagnosdata för de styrenheter som är installerade i ditt fordon. Allt som krävs är en modern HEX-adapter som ansluts till fordonet genom OBD-uttaget samt den kostnadsfria programvaran VCDS. Den höga fordonstäckningen för VCDS inkluderar alla självdiagnosfordon från Volkswagen Group. Förutom AudiVolkswagenSeat och Skoda får du även fordonsstöd för utvalda modeller från BentleyLamborghiniKTMSpyker etc.

HEX-V2 är den billigare adapterversionen av Ross-Techs nya generation diagnostikadaptrar. Den har samma utbud av funktioner som storebror HEX-NET och arbetar likadant med programvaran VCDS, men är bunden till sin kabel och kan inte arbeta trådlöst. På grund av sitt lägre pris och något färre finesser är den stabila HEX-V2 ofta privatentusiasternas och de traditionella verkstädernas val för att arbeta med professionell fordonsdiagnostik.

• Kablad användning
  • Trådlös eller kablad användning
  • Hanterar Audi, VW, Seat, Skoda m.fl. från 1995 till årets modell (delvis modellår 2021)
  • Kan användas med svensk och engelsk VCDS
  • Gratis programvara - lika bra som VAG:s egna progravara
  • Tillgång till fordons samtliga styrmoduler
  • Gör AutoScan (avläsning) av fordon på rekordtid
  • Analysera felkoder och radera dem
  • Svensk VCDS-programvara ger dig 20 000+ felkoder på svenska
  • Koda snabbt in nya moduler
  • Arbeta med avancerade fordonsinställningar
  • Läs och visa data i realtid
  • Utför service och släck servicelampor
    ...och mycket, mycket mer...

Vad är skillnaden mellan HEX-V2 Unlimited och HEX-V2 10VIN / HEX-V2 3VIN?
Det finns ingen skillnad i vad du kan göra med de olika adaptermodellerna, alla tre kommer att göra exakt samma saker.
Unlimited kan arbeta med obegränsat antal fordon medan HEX-V2 10VIN kan arbeta med 10 bilar och HEX-V2 3VIN kan arbeta med 3 bilar.

Varför finns en begränsad Enthusiast-version?
Ross-Tech ville erbjuda en modell för hemmaanvändare som inte vill lägga allt för stora pengar på ett begränsat användande. Begränsningen till 3VIN eller 10 VIN bör vara tillräcklig för att hantera de bilar som den genomsnittliga hemmaanvändaren kommer att ha under överskådlig framtid.

Vad låser ett VIN-nummer?
Detta är en fråga som är intressant om du funderar på HEX-V2 10VIN eller HEX-V2 3VIN, dvs de begränsade adaptrarna.
Det kortfattade svaret är: sådant som förändrar fordonet, t.ex. återställning av SRI, kodning, grundinställning, adaption osv.
Ett VIN-begränsat gränssnitt kan göra Auto Scans, rensa DTC (Diagnostic Trouble Codes) och titta på mätvärden på ett obegränsat antal bilar, dvs utan att ”förbruka” ett VIN.
Viktigt att notera är också att VCDS aldrig kommer att ”förbruka ett VIN” utan användarens uttryckliga tillstånd. VCDS kommer alltid att fråga dig först och därigenom ge dig möjlighet att neka att ”registrera” ett VIN i gränssnittet. Denna extra fråga är för att när ett VIN väl är registrerat så finns det i gränssnittet och går inte att ta bort.

Kan HEX-V2 Enthusiast-versionen uppgraderas till obegränsad version?
Ja. En begränsad version kan, mot en kostnad, uppgraderas till nästa nivå. D.v.s om du har en 10VIN kan denna uppgraderas till en obegränsad, en 3VIN måste först uppgraderas till 10VIN (och sedan till obegränsad). Idag görs detta via Ross-Tech.
Läs mer: https://store.ross-tech.com/shop/upVIN

Äldre bilar visar inte upp VIN-nummer – hur håller VCDS reda på begränsningen då?
Det gör VCDS inte. Äldre bilar ingår inte i begränsningen och kommer inte att räknas vid 10 VIN-begränsningen. Det kan finnas några undantag, men detta innebär i allmänhet 2001 och tidigare modeller inte ingår i begränsningen.

Om programvaran VCDS
Programmet VCDS kostar inget. Den enda kostnaden finns i adaptern vid köpet och är därför en engångskostnad. Programmet och programuppdateringar är alltid gratis. Programmet kan installeras på hur många datorer som helst.
Det finns ingen övrig årskostnad/licenskostnad och programmet innehåller inte heller några extra kostnader (du behöver inte betala för att komma åt vissa typer av funktioner, vilket är vanligt i en del bildiagnostikadaptrar).

Var finns programvaran?
Den svenska versionen av programmet VCDS laddas ner från vår hemsida. Den engelska versionen av programmet VCDS laddas ner från Ross-Techs hemsida.
De adaptrar vi säljer fungerar med både den svenska och den engelska programversionen.

Begränsningar i programmet
Det finns några saker som Ross-Tech har valt att begränsa programmet på. Ross-Tech har medvetet valt att inte tillåta ändring av mätarställning, kodning av ny nyckel samt förändringar som rör bilens säkerhetsaspekter, t.ex. att omvandla en adaptiv farthållare till en traditionell farthållare.

Systemkrav för HEX-V2
Vi rekommenderar minst en 1 GHz dual-core processor med 1 GB RAM och Windows 7 eller senare. Långsammare datorer eller Windows 2000, XP och Vista kan fungera men stöds inte officiellt. Windows 8. 8,1, eller 10 på en tillräckligt robust maskin för att stödja respektive operativsystem fungerar också bra.

Förlängningssladd
Kabeln som medföljer HEX-V2 är ca 180 cm lång vilket är lagom längd för de flesta bärbara datorer. HEX-V2 kräver en aktiv förlängningssladd. Ross-Tech säljer aktiva förlängningssladdar via webbshoppen, andra märken stöds generellt inte. Om du planerar att använda en stationär dator, kan en trådlös HEX-NET gränssnitt vara ett bättre val.

Tillagd i varukorgen